• smultronstallen_01

Smultronställen

Gränna/Visingsö

Charmig sommarstad med kullerstensgator och många polkagrisar. Köp med något gott från berömda Grenna Knäcke. Åk ner till hamnen och ta båten över till vårt eget paradis – Visingsö. Hyr cykel och upplev denna solen och vindarnas ö.

Läs mer

Brunnstorps Gård

I de gamla vackra husen finns ett mysigt trädgårdscafè. Köp kaffe med hembakat och sätt dig ner i trädgården och njut av den vidunderliga utsikten över Vättern och Huskvarna/Jönköping.

Läs mer

vatterstranden

Huskvarnas egen “riviera” och småbåtshamn

En liten promenad från oss hittar du vår egen playa. Ta en promenad längs med stranden, kanske grilla något vid någon av de färdiga grillplatserna. Gå vidare till småbåtshamnen eller åt andra hållet upp till Vätterns höga sandbankar – med strålande utsikt över öppet “hav”.

smedbyn

Husqvarna Fabriksmuseum

Följ en 300-årig utveckling vid ett av världens äldsta och mest mångsidiga industriföretag. Symaskiner, spisar, vapen och motorcyklar är något av det som finns att titta på här.

Läs mer

smedbyn

Smedbyn

Faktoribyn från 1700-talet. Här bodde faktoriarbetare och detta var den första stadsbebyggelsen i Huskvarna. Charmiga bevarade röda huslängor med kullerstensgata. Idag finns här olika hantverkare.

Läs mer